Właśnie, nas też było swego czasu ponad trzydziestu i dawało radę i to nie tylko w podstawówce, ale też w liceum :P
Dla każdego kto choć raz ..... zaryzykował
Zwiń
X
-
Już było...ale IMO o tym akurat warto przypominać.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Widziałem wiele razy i naprawde daje do myślenia...Pozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
-
a spójrzcie na to jeszcze z innej strony?
co da ze bedziecie jechac super bezpiecznie , przepisowo , zachowawczo. slowem wzorowo jak jakis idiota was skasuje.
nie mozna dac sie zwarjowac.
wiele wlasnie w tym filmiku jest pokazane ludzkiej glupoty . ale patrzac na niego od drugiej strone wiele jest cierpienia niewinnych ludzi.
taj jak dzisiaj opisywalem. mlody idiota w bmw by mnie skasowal mimo ze na pierwszenstwie jechalem. szczescie ze znam te okolice i wiem ze trzeba sie tam turlac 20km/h bo ludzie nie umieja jezdzic po rownozednych. a pozatym jak znaku nie ma to wg ludzi oznacza ze ukradli a nie ze rownozedne
Komentarz
-
-
o fak...Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
moze juz to opisywalem. sytuacja jak z filmiku. rodzina jedzie na wakacje autostrada A1 .150km/h.. kolo w fiacie ducato (fajnie sie zapisuja takie chwile w pamieci) ze slimaka (3 pasy) ,zmienia dwa pasy (ze skrajnego prawego , na skrajny lewy) gadajac z kolega , nawet nie zerkajac w lusterka.kierownik fabii instynktownie wciska but w podloge i zjezdza lewymi kolami na pobocze i na centymetry miesci sie przed ducatem.
wystarczylo by lekko stuknal mnie w tyl przy tej predkosci i dachuje parenascie razy
Komentarz
-
-
xtremesystems, różne są sytuacje na drodze
ostatnio leciałem 7 lewym pasem, zanim dojechałem do skrzyżowania było czerwone światło, mój pas był pusty, a na prawym stał tir, a za nimi osobówka, jak dojeżdżałem do skrzyżowania zrobiło się zielone światło, więc nie musiałem zwalniać (ok.110km/h), w momencie kiedy wjeżdżałem na skrzyżowanie klient z osobówki wpadł na pomysł wyminięcia tira i kiedy mój byłem na jego wysokości on zaczął zjeżdżać na mój pas
na szczęście nikt nie stał na odcinku drogi na skręcających i był szeroki i w miarę równy pas zieleni do barier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekxtremesystems, różne są sytuacje na drodze
zgadza się
Pod koniec sierpnia jechałem samochodem i najechałem na wypadek który był jakieś 30sek wcześniej zanim się zatrzymałem.
Dziewczyna 21 lat chciała się przejechać na motorze.
Synek(ponoć bez prawa jazdy) tak jechał że walnął w samochód który jechał w tym samym kierunku i skręcał przed nimi w lewo.
Wyskoczyłem z samochodu, chłopak przytomny, ona wylądowała jakieś 12m od motocykla, kask miała prawdopodobnie nie zapięty albo za duży
Robiłem RKO, później pogotowie walczyło 1h'30min, niestety zmarła na miejscu
Jej siostra i znajomi też tam byli, jechali w innym samochodzie.
Chłopak ze złamanym kręgosłupem
Ogólnie ciężko się pozbierać po takim czymś...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentZamieszczone przez adamusiekxtremesystems, różne są sytuacje na drodze
zgadza się
Pod koniec sierpnia jechałem samochodem i najechałem na wypadek który był jakieś 30sek wcześniej zanim się zatrzymałem.
Dziewczyna 21 lat chciała się przejechać na motorze.
Synek(ponoć bez prawa jazdy) tak jechał że walnął w samochód który jechał w tym samym kierunku i skręcał przed nimi w lewo.
Wyskoczyłem z samochodu, chłopak przytomny, ona wylądowała jakieś 12m od motocykla, kask miała prawdopodobnie nie zapięty albo za duży
Robiłem RKO, później pogotowie walczyło 1h'30min, niestety zmarła na miejscu
Jej siostra i znajomi też tam byli, jechali w innym samochodzie.
Chłopak ze złamanym kręgosłupem
Ogólnie ciężko się pozbierać po takim czymś...Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
radekgw
niestety ale byłem jako jedyny
jedynie co, to jak biegłem do tego chłopaka to moja mama widziała jak dziewczynę wyciągali z takiego dołku przy siatce pod chodnik i tyle.
Dalej to same krzyki i panika.
A i jeszcze jedno, po czasie podbiegła jakaś kobieta że jest lekarzem, przejęła masaż serca, ja poleciałem się opłukać do samochodu z krwi itp
Wracam a ona stoi, pytam się czemu przerwała a ona na to "że i tak nie żyje"
Myślałem że ją tam rozniosę....
Druga sprawa to ekspozycja, ale w takim momencie się nie myśli o tym
Na szczęście dziewczyna była zdrowa
Komentarz
-
-
xtremesystems, oj nie zastanawiałbyś się... Też robiłem w swoim życiu RKO, na szczęście z pozytywnym skutkiem i uwierz, nie myślałem zupełnie o niczym. Wszystko robiłem podświadomie, jak wycięty na chwilę z życia - automatycznie.
Zamieszczone przez kross12Zamieszczone przez macherstudioPrzenikliwa muzykaJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez McGanxtremesystems... nie myślałem zupełnie o niczym. Wszystko robiłem podświadomie, jak wycięty na chwilę z życia - automatycznie.
Nawet nie za bardzo pamiętałem twarzy dziewczyny, dopiero jak zobaczyłem zdjęcie na pogrzebie itp no to coś zaczęło świtać
Żeby to był może jakiś menel albo coś w tym stylu to przez myśl by takie coś przeszło, ale tu...
do tego wzrostem, sylwetką jak moja żona
Pod koniec czerwca też robiłem RKO, facet żyje dzięki mnie jak to lekarz powiedział(zastawka mu poszła)
Komentarz
-
-
abstinent, według mnie kursy I pomocy powinny być obowiązkowe dla kierowców (a nawet i dla wszystkich, np w szkole średniej - technikum, liceum (wcześniej nie ma sensu, bo inne rzeczy w głowach siedzą)). Byłoby lepiej i bezpieczniej. Uniknęło by się może takich sytuacji, że ludzie tylko stoją i się gapią, każdy się wymądrza co by tu zrobić, a nikt nawet palcem nie kiwnie (bo nie potrafi).Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
abstinent, byłem w podobnej sytuacji, tyle, że na dworcu PKP Łódź Fabryczna. facet wypadł z ruszającego pociągu i prawie zgilotynowało mu rękę. trochę makabryczne było wyciąganie pacjenta z pod kół, bo nie wiedziałem ile tam go zostało. na szczęście, poza ręką, nic mu nie było. nawet specjalnie krwi nie było, bo jak przyjechało pogotowie /po prawie 40 minutach :!: / to nie było co wycierać. mam za sobą 2 kursy pomocy przedmedycznej i coś tam wiem jeszcze ze szkoły na temat fizjologi, więc sam byłem zdziwiony tym faktem, ale facet był na lekach, wiec może to było to. z całego towarzystwa, zimną krew zachowałem ja i mój kolega, który zadzwonił na pogotowie. kierownik składu w sumie nic sam nie zrobił, tylko na moją wyraźną prośbę /wydarłem się na niego/, odsunął gapiów od poszkodowanego. reasumując, kurs niewiele tu da, trzeba mieć "cohones", jak mówią Meksykanie.
xtremesystems, aby zarazić się HIV-em, trzeba by wypić parę litrów śliny /blech/, ale możesz zrobić sobie test, jest anonimowy.
w sumie, nie chwaląc się, w całym tym parszywym życiu, pomogłem paru osobom w potrzebie, m. in. kobiecie w ciąży, wypadającej z tramwaju na przystanku, bo zrobiło jej się słabo a było cholernie gorąco. no wyjścia nie miałem, bo stałem sam, a ta baba leciała prosto na mnie :wink: na całe dla niej szczęście. ten film jest tyle wstrząsający, co zmuszający do myślenia. mnie po pewnym "zdarzeniu drogowym" przestało kręcić zamykanie licznika, choc czasem pozwolę sobie na lekki galop od świateł, ale tylko czasem i jak jest pusto na drodze i chodniku. myślenie, rozwaga i spostrzegawczość to podstawa na drodze.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
hm...przed 2 laty jechalem na Boze Narodzenie do domu w Niemczech gololedz w tedy jeszcze corsa auto zaladowane na zimowkach a mimoto nawet na 3 kola boksowaly przed nami rozwalily si e3 auta szkoda kolesi z angli rozkwasili sie bmw jechali troche za ostro...o wypadek nie trudno trzeba uwazac
Komentarz
-
-
ogladalem ten filmik pierwszy raz i musze powiedziec ze mocno zrobiony i daje duzo do zastanowieniaSkoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
Komentarz